\ocumentclass[a4paper,11pt]{article}
\usepackage[czech]{babel}
\usepackage[utf8]{inputenc}
\usepackage{latexsym}


\title{Ročníkový projekt (NPRG045) - zadání}
\author{Jan Roztočil}

\begin{document} 

\pagestyle{empty}

\maketitle

\section*{Zadání}

Cílem ročníkového projektu je naprogramovat multiplayerovou počítačovou hru pro
2-4 hráče. Půjde o 2D střílečku z top-down pohledu založenou na principu
využívání světla s stínu. V rámci projektu bude vytvořena jak klientská, tak
serverová část aplikace.

\section*{Popis hry}

Jak vyplývá ze zadání, Základním principem hry je využívání světel a stínů.
Hráči se pohybují v tmavém prostředí, kde jsou vidět jen místa osvětlená
nějakými světelnými zdroji.  Světlo se šíří pouze volným prostorem a za pevnými
překážkami se vytváří stín.

Zdroji světla jsou: statická osvětlení pevně umístěná na herních mapách, různá
dočasná osvětlení používaná hráči pro zmatení soupeřů a zj. baterka, kterou
používají hráči pro osvětlení kruhové výseče prostoru před sebou. Baterku mohou
libovolně zhasínat.

Cílem hry je zůstat jako poslední naživu. K likvidaci nepřátel má hráč od
začátku k dispozici základní zbraň, lepší zbraně může najít v průběhu hry.
Klíčem k přežití by měla být schopnost chtyře používat svou baterku a vyžívat
stínu k ukrytí.

\end{document}
