#LyX 1.6.0 created this file. For more info see http://www.lyx.org/
\lyxformat 345
\begin_document
\begin_header
\use_default_options false
\textclass article
\language hebrew
\inputencoding auto
\font_roman default
\font_sans default
\font_typewriter default
\font_default_family default
\font_sc false
\font_osf false
\font_sf_scale 100
\font_tt_scale 100
\graphics dvips
\paperfontsize 12
\spacing single
\use_hyperref false
\papersize default
\use_geometry false
\use_amsmath 0
\use_esint 0
\cite_engine basic
\use_bibtopic false
\paperorientation portrait
\secnumdepth 3
\tocdepth 3
\paragraph_separation indent
\defskip medskip
\quotes_language english
\papercolumns 1
\papersides 1
\paperpagestyle plain
\tracking_changes false
\output_changes false
\author ""
\end_header

\begin_body

\begin_layout Title
זו הכותרת של המסמך
\end_layout

\begin_layout Author
מאת יהושע ליקס
\end_layout

\begin_layout Date

\numeric on
18
\numeric off
 ליולי 
\numeric on
1971
\end_layout

\begin_layout Standard
\begin_inset CommandInset toc
LatexCommand tableofcontents

\end_inset


\end_layout

\begin_layout Section
פילוסופיה בסיסית
\end_layout

\begin_layout Standard
הפילוסופיה הבסיסית של ליקס היא שאתה צריך לדאוג אודות התוכן של מה שאתה כותב
 ולא הצורה.
\end_layout

\begin_layout Subsection
איך ליקס עושה את זה
\end_layout

\begin_layout Standard
ליקס משתמשת ב- 
\lang english
LaTeX
\lang hebrew
, מערכת להכנת מסמכים שתוכננה על ידי לסלי למפורט ב- 
\numeric on
1985
\numeric off
.
 היא, בתורה, בנויה מעל שפת מחשב יעודית בשם 
\lang english
TeX
\lang hebrew
 שנוצרה על ידי דונלד קנות ב- 
\numeric on
1984
\numeric off
.
 
\lang english
LaTeX
\lang hebrew
 בנוה מסביב לפילוסופיה דומה לזו של ליקס.
 לסלי למפורט אמר פעם )ראה הפניה 
\begin_inset CommandInset citation
LatexCommand cite
key "lamport"

\end_inset

(
\end_layout

\begin_layout Quote
\begin_inset Quotes eld
\end_inset

המטרה של טיפוגרפיה היא לעזור לקורא להבין את הרעיונות של הסופר.
 מסמך קל לקריאה הוא מסמך שהמבנה הויזואלי שלו משקף את המבנה הלוגי שלו.
 ציטוטים ותוכניות מחשב, שהם אלמנטים לוגיים נפרדים, צריכים להיות מופרדים
 ויזואלית זה מזה...
 מכיוון ש- 
\lang english
LaTeX
\lang hebrew
 לא יכולה להבין את הפרוזה שלך, אתה חיב לציין במפורש את המבנה הלוגי על ידי
 הקלדת פקודות מיוחדות...
 בזמן כתיבת המסמך, אתה צריך להתעסק במבנה הלוגי שלו, ולא באיך הוא נראה.
\begin_inset Quotes erd
\end_inset


\end_layout

\begin_layout Subsection
למה ליקס יותר טובה
\end_layout

\begin_layout Standard
\begin_inset CommandInset label
LatexCommand label
name "sec:lyxbetter"

\end_inset

ליקס פונה להרבה יותר משתמשים מאשר 
\lang english
LaTeX
\lang hebrew
.
 היא קלה יותר ללימוד בצורה משמעותית, כי, בניגוד ל- 
\lang english
LaTeX
\lang hebrew
, שהיא שפת מחשב לכל דבר, ליקס היא כמו מעבדי תמלילים 
\begin_inset Quotes eld
\end_inset


\lang english
What you see is what you get
\lang hebrew

\begin_inset Quotes erd
\end_inset

 חוץ מהמילה האחרונה: ליקס דוגלת ב- 
\begin_inset Quotes eld
\end_inset


\lang english
What you see is what you mean
\lang hebrew

\begin_inset Quotes erd
\end_inset

.
 כך היא מסוגלת לשלב בין הנוחות של מעבדי תמלילים והכוח של 
\lang english
LaTeX
\lang hebrew
.
 מה אפשר לבקש יותר? פורמט הקבצים אינו תלוי במערכת שאתה עובד עליה, והכי טוב,
 היא תוכנה חופשית.
\end_layout

\begin_layout Section
תכונותיה של ליקס
\end_layout

\begin_layout Standard
לליקס תכונות רבות שמקלות על כתיבת מסמכים
\begin_inset Foot
status collapsed

\begin_layout Plain Layout
אחרי הכל, למה שמישהו ירצה להשתמש בה אחרת?
\end_layout

\end_inset

 אני 
\series bold
מאוד נרגש
\series default
 לדון בהם.
 הנה רשימה חלקית.
\end_layout

\begin_layout Itemize
ליקס דואגת לשולי המסמך ולמספור הערות שוליים.
\end_layout

\begin_layout Itemize
בליקס קל לכתוב ולערוך נוסחאות מתמטיות.
\end_layout

\begin_layout Standard
אם אתה מעוניין בדיון פילוסופי למה ליקס עדיפה על הרבה מעבדי תמלילים, ראה
 סעיף 
\begin_inset CommandInset ref
LatexCommand ref
reference "sec:lyxbetter"

\end_inset

, בעמוד 
\begin_inset CommandInset ref
LatexCommand pageref
reference "sec:lyxbetter"

\end_inset

.
\end_layout

\begin_layout Section
נסיונות פתטיים להשתמש בתכונות נוספות של ליקס
\end_layout

\begin_layout Standard
שלשום כתבתי תוכנית מחשב.
 והרי היא לפניכם
\end_layout

\begin_layout LyX-Code

\lang english
5 REMARK MY AWESOME PROGRAM
\end_layout

\begin_layout LyX-Code

\lang english
10 PRINT 
\begin_inset Quotes eld
\end_inset

I'M AWESOME!
\begin_inset Quotes erd
\end_inset


\end_layout

\begin_layout LyX-Code

\lang english
20 GOTO 10
\end_layout

\begin_layout Standard
זה היה יותר מדי מדעי בשבילי, אז כתבתי את החמשיר הבא
\end_layout

\begin_layout Verse
ליקס פשוט גדול
\begin_inset Newline newline
\end_inset

מעבד תמלילים כל יכול
\begin_inset Newline newline
\end_inset

איתו לא תפול!
\end_layout

\begin_layout Section
ענייני מתמטיקה
\end_layout

\begin_layout Standard
הנוסחא האהובה עלי היא לפתרון משוואה ריבועית.
 אם 
\begin_inset Formula $ax^{2}+bx+c=0$
\end_inset

 )משוואה 
\numeric on
1
\numeric off
(, אזי 
\begin_inset Formula $x=\frac{-b\pm\sqrt{b^{2}-4ac}}{2a}$
\end_inset

 )משוואה 
\numeric on
2
\numeric off
(.
\end_layout

\begin_layout Standard
משוואה אהובה אפילו יותר עומדת בבסיס החשבון הדיפרנציאלי: 
\begin_inset Formula $f'(x)\equiv\lim_{\Delta x\rightarrow0}\frac{f(x+\Delta x)-f(x)}{\Delta x}$
\end_inset

 )משוואה 
\numeric on
3
\numeric off
(.
\end_layout

\begin_layout Bibliography
\begin_inset CommandInset bibitem
LatexCommand bibitem
key "lamport"

\end_inset


\lang english
Lamport, Leslie.
 
\emph on
LaTeX: A Document Preparation System.

\emph default
 Addison-Wesley, Reading, Massachusetts, second edition, 1994.
\end_layout

\end_body
\end_document
