\input{../preamble/preamble}
\rhead{\footnotesize 17 november 2010}

\begin{document}
\selectlanguage{swedish}
\section*{Protokoll, 17 november 2010}

\newlength\tempOne%
\settowidth\tempOne{Närvarande:~}%
\newlength\tempTwo%
\setlength\tempTwo{\linewidth}%
\addtolength{\tempTwo}{-\tempOne}%
\begin{tabbing}
Närvarande: \quad\= Stian Rødven Eide, \quad\=Johan Söderberg, och \quad\=Leif-Jöran Olsson, \kill
Närvarande: \> Gustav Eek, \> Stefan Kangas, \> Leif-Jöran Olsson, \\ \> Stian Rødven Eide, \> Johan Söderberg, och \> Ver Takeo
\end{tabbing}

\begin{enumerate}
\item Stefan Kangas ledde mötet och Stian Rødven Eide justerar protokollet.
\item Hemsidan
  \begin{itemize}
  \item Andreas Nilsson erbjuder sig att arbeta med sidan lite. Godtages.
  \item Till hemsidan ska läggas ytterligare information om medlemskap, t.ex.\ vilka personuppgifter som är nödvändiga, vilket är inga utom önskad e-postadress (inloggningsnamn). Foldern ska göras tillgänglig från sidan för ytterligare spridning. Information om avstängning ska läggas till sidan. Gustav gör detta. 
  \item Adressen \url{info@fripost.org} och listan \url{board@lists.fripost.org} ska skapas.
  \end{itemize}
\item Träff. Den 9 december kl 18.00 på Gnutiken ska föreningen ska ha en träff för intresserade. Föreningen ska presenteras, och Leif-Jöran introducerar kryptering, signering och \gnupg, men också om \textsc{x509} och \cacert.
\item Alias och subdomäner
  \begin{itemize}
  \item Alla användare får ett användarnamn och möjlighet till ett alias på \url{fripost.org}
  \item De får också möjlighet till att koppla en egen domän till \url{fripost.org}. På egen domän finns ingen gräns för antalet alias eftersom dessa administreras på egen hand.
  \item Alias för \rfc-standardadresser för egna domäner ska genereras automatiskt av föreningen, men vart dessa ska kopplas behöver diskuteras vidare.
  \end{itemize}
\item Logga. Idéer om logotyp får bollas vidare.
\item Val av firmatecknare. Firma tecknas stadgeenligt två i förening. Mötet utsåg ord\-fö\-ran\-de Stefan Kangas och kassör Leif-Jöran Olsson som firmatecknare. Se appendix för detaljer. Appendix distribueras inte med de digitala utskicken.
\item Nästa möte torsdag 9 november kl 16.30 på Gnutiken. 
\item Mötet avslutades
\end{enumerate}

\begin{multicols}{2}
\signatureline{Sekreterare Gustav Eek}
\signatureline{Justeringsperson Stian Rødven Eide}
\end{multicols}

\newpage

\section*{Appendix. Firmatecknare}
 Firma tecknas stadgeenligt två i förening. Mötet utsåg
\begin{tabbing}
\quad \= $\bullet$ \= ordförande Stefan Kangas, \= 1985\,09\,05\,-\,9013 och \kill
\> $\bullet$ \> ordförande Stefan Kangas, \> 1985\,09\,05\,-\,9013 och \\[.2\baselineskip]
\> $\bullet$ \> kassör Leif-Jöran Olsson,  \> 1971\,09\,19\,-\,7611
\end{tabbing}
som firmatecknare.


\end{document}