\input{../preamble/preamble}
\newcommand \meetingdate {10 mars 2011}
\rhead{\footnotesize \meetingdate}

\begin{document}
\selectlanguage{swedish}
\section*{Protokoll, styrelsemöte \\ \meetingdate}

\newlength\tempOne%
\settowidth\tempOne{Närvarande:\quad}%
\newlength\tempTwo%
\setlength\tempTwo{\linewidth}%
\addtolength{\tempTwo}{-\tempOne}%

\parbox[t]{\tempOne}{%
  Närvarande:%
}%
\parbox[t]{\tempTwo}{\mbox{}\vspace{-2\baselineskip}\vspace{2pt}%
  \begin{multicols}{3}%
    % Fredrik Ahlsgren,\\
    Gustav Eek,\\
    Stefan Kangas,\\
    Leif-Jöran Olsson,
    % \\
    % Dan Ros\'en,\\
    och \\
    Stian Rødven Eide %,
    % \\
    % Ver Takeo,
    % och \\
    % Eva Werner
  \end{multicols}%
}

\begin{enumerate}
\item Mötet öppnades.
\item Som mötesfunktionärer valdes
  \begin{enumerate}
  \item Stefan till ordförande,
  \item Gustav till sekreterare och 
  \item Stian till justeringsperson.
  \end{enumerate}
\item Dagordningen fastställdes.
\item Föregående möte, 10 mars.
  \begin{itemize}
  \item Hemsidans \textsc{faq}-knapp skjuts på framtiden.
  \item Mötesmaterialet är migrerat till wikin.
  \item Intervjun till Fria Tidningen inte skickad.
  \item Punkten ``Föreningens framtid'' innehåller bra diskussionsupplag. Detta tas med till wikin och till medlemsmötet.
  \item Förändringarna på e-postlistan genomförda.
  \end{itemize}
  
\item Rapporter.
  \begin{enumerate}
  \item Ekonomi. 12 nya medlemmar sen föregående möte. Donation på 1000 kr. Löpande kostnad: bredband 399 kr/mån. 
  \item Övrigt.
    \begin{itemize}
    \item Det är problematiskt att konfigurera två nätverkskort. Skjuts på framtiden. Gränssnittet kan flyttas manuellt.
    \item Säkerhetskopiorna ska flyttas till \texthost{benjamin}. Stefan ska konfigurera crontab och rsync.
    \item Gustav ska kolla att bara port 22 är vidarebefordrad till \texthost{benjamin}.
    \item Någon disk på \texthost{benjamin} är monterad som endast läsbar. Gustav ska titta på detta.
    \end{itemize}
  \end{enumerate}

\item Utvärdering av festen. Festen var lyckad och det är värt att ha en ny. Filmen var bra! Sju nya medlemmar under festen samt 504 kr plus i kassan. Övrigt att tänka på inför kommande fester:
  \begin{itemize}
  \item Soppa tog slut, vilket var dåligt. 
  \item Kakorna kunde varit vegetariska, dvs. fria från mjölk. 
  \item Tiden var lagom: 14.00--22.00.
  \item Utgifter denna fest:\\
      \parbox{\linewidth}{\centering
        \begin{tabular}{lr}
          \hline
          Soppa, kakor, bröd & 200 \\
          Affischer & 300 \\
          Te & 100 \\
          \hline
        \end{tabular}
      }\myhalfpar
    Budgetera 500 kr för soppa till nästa fest.
  \item Namnförslag på kommande fester: \textsc{fsf}, \textit{Friposts sommarfest}; \textsc{fscones}, \textit{Friposts sconesfest}.
  \end{itemize}

\item Medlemsmöte och rekryteringsdrive. Idéer från styrelsen inför medlemsmötet
  \begin{itemize}
  \item Förslag från Olof på affisch.
  \item Förslag på cirkulär och affisch från styrelsen. Stian ska fråga Johan Söderberg om teckningar.
  \item Stefan ska skapa sida på wikin för mötet med dagordningspunkterna ``framtid'', ``medlemsrekrytering'' och ``propagandamaterial''.
  \item Stefan inleder mötet och förklarar mötesformalian där det behövs.
  \end{itemize}
  
\item Övriga frågor.
  \begin{itemize}
  \item Det finns en risk för en \textsc{dos}-attack (\textit{Denial Of Service}). 
  \item Föreningen behöver uppmärksamma hur man skapar en medvetenhet om multipliciteten av bilagor på listor etc. Detta är ett folkbildningsprojekt.
  \item Gustav ska skapa en wikisida om e-postetikett.
  \item Styrelsen behöver fundera på vilka intresserade som egentligen vill lägga tid, och vilka som passar bättre som idésprutor.
  \item Gustav ska pinga Per om artikel till Fria Tidningen.
  \item En länk till videon från \textsc{fscons} ska skapas när den dyker upp.
  \item E-postlistorna har Mailman-gränssnittet.
  \item Hemsidan ska länka till reportage i Spionen.
  \end{itemize}

\item Nästa möte. Den 27 april kl 18 på Gnutiken.
\end{enumerate}

\parbox{\linewidth}{
  \signatureline{Sekreterare Gustav Eek}
  \hfill
  \signatureline{Justeringsperson Stian Rødven Eide}
}

\end{document}