\input{../preamble/preamble}
\rhead{\footnotesize 10 januari 2011}

\begin{document}
\selectlanguage{swedish}
\section*{Protokoll, styrelsemöte \\ 10 januari 2011}

\newlength\tempOne%
\settowidth\tempOne{Närvarande:~}%
\newlength\tempTwo%
\setlength\tempTwo{\linewidth}%
\addtolength{\tempTwo}{-\tempOne}%
\begin{tabbing}
  Närvarande: \quad\= Stian Rødven Eide, och \quad\=Stefan Kangas \quad\=Leif-Jöran Olsson, \kill
  Närvarande: \> Gustav Eek, \> Stefan Kangas, \> Leif-Jöran Olsson, \\ 
  \> Stian Rødven Eide, och \> Jonny
\end{tabbing}

\begin{enumerate}
\item Mötet öppnades.
\item Till mötesordförande valdes Stefan, till sekreterare Gustav, och som justeringsperson Stian. 
\item Uppföljning. Anteckningarna från mötet 17 november och 9 december 2010 lästet upp. Gustav ska renskriva ett protokoll från 9 december. 
\item Dagordningen godkändes.
\item Ekonomi och rekrytering. Till dags dato:
  \begin{itemize}
  \item 10 medlemmar
  \item 5050 kr totalt.
  \end{itemize}
  Stefan och Leif-Jöran ska titta på vilka som anmält medlemskap men inte betalt och kontakta dessa. \nti-gymnasiet kan ev. sponsra med motsvarande en vad en \raid-kontroll kostar (Jonny är anställd där och ska undersöka detta). Det är dags att gå in i en ny fas rekryteringsmässigt och hetsa intresserade att betala. En ev. minimilösning består i att köra på nuvarande utrustning och införskaffa två 2\tb-\usb-diskar.\mypar

  Jonny har en rack-server av märket \sun\ utan nätaggregat, som han kan upplåta.\mypar

  Internetfonden har ansöknings-deadline 15 februari. Stefan ansöker om organisationsnummer och skriver ansökan till Internetfonden. 

\item Mötesfrekvens. Styrelsen ska ses varje vecka, till slutet av februari.
\item Server-systemets utbyggnad. Systemet består just nu av
  \begin{multicols}{2}
    \begin{itemize}
    \item
      \begin{tabbing}
        Luxemburg: \quad\= Huvudsaklig \mx \kill
        Benjamin: \> Huvudsaklig \imap \\
        (Gustav) \> Postfix in \\
        \> Dovecot \\
        \> \quad -- öppen \imap-lösning \\
        \> Anv. i \sql-databas
      \end{tabbing}
    \item 
      \begin{tabbing}
        Luxemburg: \quad\= Huvudsaklig \mx \\
        (Stefan, Luleå)
      \end{tabbing}
    \item 
      \begin{tabbing}
        % Luxemburg: \quad\= Huvudsaklig \mx \kill
        Serengeti: \quad\= \mx\ på relä som säkerhet \kill
        Harvey: \> Webmail, SquirrelMail \\
        (Stefan,  \> Wiki, Ikiwiki \\
        Luleå)
      \end{tabbing}
    \item 
      \begin{tabbing}
        % Luxemburg: \quad\= Huvudsaklig \mx \kill
        Serengeti: \quad\= \mx\ på relä som säkerhet \kill
        Elefant: \> Alias \textemail{info@fripost.org}\\
        \> Listor \\
        \> Potentiellt \mx
      \end{tabbing}
    \item 
      \begin{tabbing}
        % Luxemburg: \quad\= Huvudsaklig \mx \kill
        Serengeti: \quad\= \mx\ på relä som säkerhet \kill
        Serengeti: \> \mx\ på relä som säkerhet
      \end{tabbing}
    \end{itemize}
  \end{multicols}
  En tillfällig säkerhetskopieringslösning kan ordnas hos Stefan eller Leif-Jöran. Föreslaget säkerhetskopieringssystem är Bacula. Rsnapshot diskuterades men avfärdades.\mypar

  Det föreslogs att möjligheterna att placera servrar i t.ex. \ituniv s serverhall skulle undersökas, då detta kan bli en billig lösning.\mypar

  Om lagring och webmail-åtkomst inte finns under samma \vlan\ (vid hosting), så kostar trafiken, vilket omöjliggör en minimalistisk lösning.\mypar

  Beslut, Leif-Jöran ska köpa 2 st 2\tb-\usb-diskar prisvärt. 
\item Föreningens logotyp. Bordläggs. 
\item Hemsidan verkar fungera som den ska. Jonny ska tillsammans med Stefan titta på för\-bätt\-rin\-gar.
\item Nästa möte sker torsdag 20 januari kl 18.00 på Gnutiken. 
\item Mötet avslutades. 
\end{enumerate}

\begin{multicols}{2}
  \signatureline{Sekreterare Gustav Eek}\\
  \signatureline{Justeringsperson Stian Rødven Eide}
\end{multicols}
\end{document}