\input{../preamble/preamble}
\rhead{\footnotesize \footnotesize Protokoll, bildandemöte, 4 nov.\ 2010}

\begin{document}
\selectlanguage{swedish}
\section*{Protokoll, bildandemöte \\ 4 november 2010}

\newlength\tempOne%
\settowidth\tempOne{Närvarande:~}%
\newlength\tempTwo%
\setlength\tempTwo{\linewidth}%
\addtolength{\tempTwo}{-\tempOne}%
\begin{tabbing}
Närvarande: \quad\= Stian Rødven Eide, \quad\=Ver Takeo, och, \quad\=Stefan Kangas, \quad\=Leif-Jöran Olsson, \kill
Närvarande: \>Navid Abdi, \> Gustav Eek, \> Stefan Kangas, \> Leif-Jöran Olsson, \\ \> Stian Rødven Eide, \> Ver Takeo, och \>Tim Uddh.
\end{tabbing}

\begin{enumerate}
\item Mötet öppnades. 
\item Övrig mötesformalia
  \begin{enumerate}
  \item Val av mötesfunktionärer:
    \begin{enumerate}
    \item Till mötesordförande valdes Stefan Kangas
    \item Till mötessekreterare valdes Gustav Eek
    \item Till justeringsperson valdes Stian Rødven Eide
    \end{enumerate}
  \item  Dagordningen Godtogs
  \item  Eftersom ingen stadga finns det inget som gäller för mötets utlysande
  \end{enumerate}
\item  Föreningen \fripost\ bildades, och namnet fastställdes till ``Fripost, föreningen för fri e-post''.
\item  Med vissa ändringar i förslaget så fastställdes stadgarna. Se Bilaga.
\item  Till ordförande valdes Stefan Kangas
\item  Val av styrelse
  \begin{enumerate}
  \item  Utöver ordföranden ska styrelsen ha två ordinarie ledamöter och två suplianger.
  \item  Till ordinarie ledamöter valdes Leif-Jöran Olsson och Gustav Eek. Till suplianger valdes Stian Rødven Eide och Ver Takeo efter sluten omrösning, med utfallet Navid 3 röster, Stian 5 röster och Ver 5 röster. 
  \end{enumerate}
\item  Till valberedning utsågs Navid Abdi och Tim Uddh.
\item  Till revisor valdes Catherine Holt. Catherine var inte närvarande vid mötet, men samtycker. 
\item  Medlemsavgiften Fastställdes till 300\sek.
\item  Föreningens verksamhet
  \begin{enumerate}
  \item  Domännamnet är \url{fripost.org}
  \item  Förväntningar med avseende på budget (i\sek)\mypar

    \newlength{\thisskip}%
    \setlength{\thisskip}{-\textwidth}%
    \addtolength{\thisskip}{\linewidth}%
    \mbox{}\hspace{\thisskip}\hspace{0em}%
     \parbox{\textwidth}{\centering%
      \linespread{1.2}\selectfont
      \begin{tabular}{l r c l r} \hline
        \multicolumn{2}{c}{Inkomster} & ~ & \multicolumn{2}{c}{Utgifter} \\\cline{1-2}\cline{4-5}
        Medlemsavgifter & 15\,000 &~ & Hostning & 6\,000 \\
        & &~& Hårdvara & 5\,500 \\
        & &~& Löpande utgifter & 3\,500 \\\cline{1-2}\cline{4-5}
        Totalt & 15\,000 &~& Totalt & 15\,000 \\\hline
      \end{tabular}
      \linespread{1}\selectfont
    }\mypar

    Detta är minimala utgifter vad gäller hårdvara. Styrelsen bar friheten att besluta om än mer långsiktinga lösningar om  utrymme gives genom föreningens inkomster.

  \item Föreningen använder uteslutande fri mjukvara. Tekniska lösningar ska dokumenteras utförligt på ett sätt som gör dem reproducerbara.   \end{enumerate}
\item  Materialet för \fscons genomarbetat ytterligare än gång och godkänt. Föreningen ska använda Leif-Jörans Pluss- och Bankgironummer:\vspace{.5\baselineskip}\\
    \setlength{\thisskip}{-\textwidth}\addtolength{\thisskip}{\linewidth}%
    \mbox{}\hspace{\thisskip}\parbox{\textwidth}{\centering%
      \linespread{1.2}\selectfont
      \begin{tabular}{ll}\hline
        Plussgiro & 477884-1 \\
        Bankgiro & 311-5060 \\
        \hline
      \end{tabular}
      \linespread{1.2}\selectfont
    }\vspace{.5\baselineskip}\\
 Föreningen måste godta kontant betalning.
\item  Mötet avslutades. 
\end{enumerate}

\begin{multicols}{2}
\signatureline{Mötesordförande Stefan Kangas}\\
\signatureline{Sekreterare Gustav Eek}\\
\signatureline{Justeringsperson Stian Rødven Eide}\\
\end{multicols}

\newpage
\rhead{\footnotesize \footnotesize Stadgar -- antagna 4 nov 2010}

\section*{Stadgar för \textsc{Fripost}, föreningen för fri e-post}\label{app:by-laws}

\input {by-laws}


\end{document}