\input{../preamble/preamble}
\rhead{\footnotesize 20 januari 2011}

\begin{document}
\selectlanguage{swedish}
\section*{Protokoll, styrelsemöte \\ 20 januari 2011}

\newlength\tempOne%
\settowidth\tempOne{Närvarande:~}%
\newlength\tempTwo%
\setlength\tempTwo{\linewidth}%
\addtolength{\tempTwo}{-\tempOne}%
\begin{tabbing}
  Närvarande: \quad\= Stian Rødven Eide, \quad\=Stefan Kangas \quad\=Leif-Jöran Olsson, \kill
  Närvarande: \> Gustav Eek, \> Stefan Kangas, \> Leif-Jöran Olsson, och \\ 
  \> Stian Rødven Eide
\end{tabbing}

\begin{enumerate}
\item Mötet öppnades.
\item Till mötesordförande valdes Stefan, till sekreterare Gustav, och som justeringsperson Stian. 
\item Dagordningen godkändes.
\item Föregående mötesprotokoll. Anteckningarna från 17 december lästes upp. Från 10 januari, 
  \begin{itemize}
  \item Inget nytt från Jonny om \ntig. Stian ska kontakta Jonny om detta.
  \item Ang. ansökan till Internetfonden, och ansökan om organisationsnummer, så arbetar Stefan vidare.
  \item Ang. priser för hosting, så har Leif-Jöran två offerter ute.
  \item Leif-Jöran har hämtat ut de beställda hårddiskarna.
  \item Stefan och Jonny ska arbeta vidare på hemsidan.
  \end{itemize}
\item Ekonomi. Föreningen har 15 bekräftade medlemmar.
\item Rapporter. En idé om virtuallisering väcktes; när det gäller webmail, så kan man ha ett utvecklingssystem som medlemmar kan köra, och vars ändringar senare lyfts över till live-systemet.\mypar
  Hårddiskarna (ovanstående nämnda) monteras i \raid 1 på Leif-Jörans dator för sä\-ker\-hets\-ko\-pie\-ring med kryptering enligt \lvm:s standardkryptering.\mypar
  Det finns buggar i Tahos system för kryptering. I Taho checkas in och krypteras enskilda filer.\mypar
  Administratörerna ska försöka installera en insticksmodul för lösenordsbyte. För de vars krypteringsnyckel föreningen har tillgång till, så krypteras e-brevet genom vilket användaren får lösenordet. För andra så erbjuds fysisk utlämning av lösenordet. 
\item Föreningen utlyser en logotyptävling, öppen för alla, med omröstning på årsmötet.
\item Certifikat och \pgp-nycklar. Det ska genereras \pgp-nycklar för föreningens räkning, som ska användas t.ex.\ för att begära ändringar i tjänsterna, signering, etc. Ett förslag är att generera en huvudnyckel med hög säkerhet och delnycklar utifrån denna.\mypar
  Föreningen behöver ett policydokument som reglerar nycklarnas skapande, bevarande och säkerhet.\mypar
  Föreningen har fått ett servercertifikat från Globalsign.
\item Övriga frågor. Föreningen ska anordna en släppfest, preleminärt bokat till lördag 12 mars. Festen ska inkludera aktiviteter mellan kl 14 och 22.\mypar
  Mötet svarade på ett e-brev från Mark på \texturl{http://spyblog.org.uk}, ``Watching Them, Watching Us''. Förhoppningen är att vi får tillåtelse att publicera hans frågor.
  \item Nästa möte, onsdag 26 januari kl 18 på Gnutiken. 
\item Mötet avslutades. 
\end{enumerate}



\begin{multicols}{2}
  \signatureline{Sekreterare Gustav Eek}\\
  \signatureline{Justeringsperson Stian Rødven Eide}
\end{multicols}
\end{document}