\input{../preamble/preamble}
\newcommand \meetingdate {10 mars 2011}
\rhead{\footnotesize \meetingdate}

\begin{document}
\selectlanguage{swedish}
\section*{Protokoll, styrelsemöte \\ \meetingdate}

\newlength\tempOne%
\settowidth\tempOne{Närvarande:\quad}%
\newlength\tempTwo%
\setlength\tempTwo{\linewidth}%
\addtolength{\tempTwo}{-\tempOne}%

\parbox[t]{\tempOne}{%
  Närvarande:%
}%
\parbox[t]{\tempTwo}{\mbox{}\vspace{-2\baselineskip}\vspace{2pt}%
  \begin{multicols}{3}%
    Fredrik Ahlsgren,\\
    Gustav Eek,\\
    Stefan Kangas,\\
    Leif-Jöran Olsson,\\
    Dan Ros\'en,\\
    Stian Rødven Eide, \\
    Ver Takeo,
    och \\
    Eva Werner
  \end{multicols}%
}

\begin{enumerate}
\item Mötet öppnades.
\item Som mötesfunktionärer valdes
  \begin{enumerate}
  \item Stefan till ordförande,
  \item Gustav till sekreterare och 
  \item Stian till justeringsperson.
  \end{enumerate}
\item Dagordningen fastställdes.
\item Föregående möte, 20 februari.
  \begin{itemize}
  \item Problemet med hemsidans \textsc{faq}-knapp i webbläsaren Safari är ännu inte löst. Stian och Gustav ska titta vidare på det.
  \item Information angående styrelsemöten ska flyttas till wikin. Gustav jobbbar vidare på detta.
  \end{itemize}

\item Rapporter.
  \begin{enumerate}
  \item Ekonomi. Föreningen har fått fyra nya medlemmar senaste månaden. Totala medlemsantalet är 22 st.
  \item  Systemet. Dovecot\'es Delivery har installerats som \mda\ \mdalong, vilket möjliggör filtrering, etc. \raid-diskarna är igång. Squeze får vänta. 
  \end{enumerate}

\item Festen. Stian ansvarar för filmen. Stefans presentation blir på svenska. Gustav står värd. Ett bord ska iordningställas för användarregistrering. \myhalfpar
  Syftet med festen är att bygga ett namn, nå ut,, och skapa en föreningskänsla. Det finns ett egenvärde i en jämn representation, men t.ex. bara 10 \% av medlemmarna är kvinnor. Föreningen står för ett universellt behov som saknar kön, och det är viktigt att Fripost inte är en förening bara för tekniskt kunniga. Syftet med festen är att fokusera på föreningens kärnvärden och således inte uppehålla oss vid tekniska aspekter.\myhalfpar
  Gustav ringer till Fria Tidningen igen. Vi ska skicka en intervju med oss själva till Fria Tidningen. Festen slutar kl 22.

\newpage
\item Framtiden.
  \begin{itemize}
  \item Till att börja med kan konstateras att målet med 50 medlemmar innan februaris slut ej uppnåddes. Men, istället för att fokusera på att värva medlemmar så har arbetet gått ut på att skapa ett system som fungerar, och folk har väntat på ett system innan de går med. Stefan har varit den drivande kraften, och Stefan och Leif-Jöran har arbetat mycket med föreningen.
  \item Fredrik har kontakter för hårdvara. 
  \item Fripost behöver medial uppmärksamhet.
  \item Betalningsprocessen är för krånglig. Mötet diskuterade fakturering, formulär på hemsidan, och diverse cgi-skript. Bordläggs.
  \item Mötet diskuterade hur föreningen ska förhålla sig till personer som ``bara vill ha en tjänst''.
    \begin{itemize}
    \item Det behöver förtydligas vad som förväntas av medlemmarna.
    \item ``Passiva'' medlemmar är inget som går ut över övriga medlemmar.
    \item Det är viktigt att aktivt hålla det öppet för medlemmar att bidra, men det ska samtidigt vara \ok\ att betala och använda. Denna bild behöver nyanseras.
    \item Miniminivån är att, när man ser något som behöver ändras, så noterar man det på wikin.
    \end{itemize}
  \item Hur vi framställer oss under festen kommer vara tongivande för resten av året.
  \item Årsmötet ska läggas så sent som möjligt, för att så många som möjligt ska hinna bli medlemmar.
  \item En viktig fråga är hur arbetet med Fripost ska bli hållbart. Inga lösa trådar och ``ska'' utan ansvar. Antingen tar någon på sig att utföra en uppgift, eller så läggs den formellt på hög.
  \item Wikin är ett minne. Även om vi beslutar att inget göra så syns det att frågorna diskuterats.
  \item Medlemsmötet är ett alternativ till årsmötet, och årsmötet skjuts på till 2012. Medlemsavgiften är erlagd för 2011, så det konstituerande mötet går som årsmöte 2011. 
  \end{itemize}

\item Övriga frågor. Epostlistor. Prefixet i ämnesraden på listorna ska ändras s.a. ``Fripost'' står med. Policyn är att bara styrelsemedlemmarna ska ha tillgång till board-listan. Stefan ska föreslå på medlemslistan, och om ingen protesterar, genomföras att fripost har följande listor
    \begin{itemize}
    \item \texturl{board} -- förbehållet styrelsen
    \item \texturl{members} -- medlemmar som är intresserade av att delta i diskussionen, diskutera utkast, etc. (opt-in)
    \item \texturl{anounce} -- officiella medlemsutskick (opt-out)
    \end{itemize}

\newpage 
\item Kommande möten.
  \begin{itemize}
  \item Tisdag 5 april kl 18.00, styrelsemöte. Mötet sker på Språkbanken, Lennart Torstenssons gata 7.
  \item Onsdag 13 april kl 18.00, medlemsmöte. Inget årsmöte kommer hållas under 2011 (se mötet 10 mars), men Fripost bjuder in till medlemsmöte.
  \item Onsdag 27 april kl 18.00, styrelsemöte.
  \item Onsdag 18 maj kl 18.00, styrelsemöte.
  \end{itemize}
\end{enumerate}


  \begin{multicols}{2}
    \signatureline{Sekreterare Gustav Eek}
    \signatureline{Justeringsperson Stian Rødven Eide}
  \end{multicols}
\end{document}