% SPDX-FileCopyrightText: 2024 Xavier Bordoy
%
% SPDX-License-Identifier: CC-BY-4.0

\chapter{Continguts aliens}\label{apendix-continguts-aliens}

Els continguts següents no són propis; els autors corresponents en retenen tots els drets. De tota manera, les obres respectives es distribueixen sota una llicència prou permissiva, la qual permet la inclusió en aquesta obra sense demanar permís als autors explícitament. Específicament, les obres emprades estan o bé alliberades sota domini públic o bé alliberades sota alguna versió de la llicència Creative Commons Reconeixement (CC-BY).

\begin{itemize}
\item Els exercicis~\ref{exer-js-geometria-1}, \ref{exer-js-geometria-3}, \ref{exer-js-geometria-4}, \ref{exer-js-geometria-2}, \ref{exer:js-probabilitat-1}, \ref{exer:js-probabilitat-2}, \ref{exercici:js-prob-simple-1}, \ref{exercici:js-prob-simple-2}, \ref{exercici:js-prob-simple-3}, \ref{exer:Javier-Sanchez-2}, \ref{exer:Javier-Sanchez-3}, \ref{exer:Javier-Sanchez-5} i \ref{exer:Javier-Sanchez-8} i els exemples \ref{exemple:js-probabilitat-1} i \ref{exercici-Javier-Sanchez-clauers} estan extrets del curs {\em Curs Orientació a la Universitat} impartit per Javier Sánchez \cite{sanchez96}.
\item Els exercicis~\ref{exer:Javier-Sanchez-10} i \ref{exer:Javier-Sanchez-12} estan inspirats en els exercicis 10 i 12 dels {\em Problemas de probabilidad} del curs {\em Curs Orientació a la Universitat} impartit per Javier Sánchez \cite{sanchez96}.
\item La figura~\ref{fig:wikipedia-parallelepipede} correspon al fitxer {\em \href{https://ca.wikipedia.org/wiki/Fitxer:Parallellopipedum.png}{Parallellopipedum.png}}\footnote{\url{https://ca.wikipedia.org/wiki/Fitxer:Parallellopipedum.png}} el qual està extret de la Wikipedia. El fitxer està alliberat al domini públic. 2007. L'autor és \href{https://nl.wikipedia.org/wiki/Gebruiker:Svdmolen}{Gebruker Svdmolen}.
\item Per a generar la figura~\ref{fig:repr-vector-director-a-partir-plans}, s'usa part del codi del \href{https://tex.stackexchange.com/a/20009}{comentari de Caramdir}\footnote{\url{https://tex.stackexchange.com/a/20009}} a la pregunta ``Draw a plane in space and a coordinate system using TikZ'', el qual està alliberat sota llicència Creative Commons Reconeixement-Compar\-tirIgual 2.5 (CC-BY-SA 3.0). 2011. Com que és una aplicació d'un codi i la figura produïda és substancialment diferent, entenc que no és una obra derivada.
\item Les figures \ref{fig:operacions-conjunts} i \ref{fig:metode-Venn-1} són obres derivades del fitxer {\em \href{http://www.texample.net/tikz/examples/set-operations-illustrated-with-venn-diagrams/}{Set operations illustrated with Venn diagrams}}\footnote{\url{http://www.texample.net/tikz/examples/set-operations-illustrated-with-venn-diagrams/}} de n'Uwe Ziegenhagen. 2010. L'obra original es distribueix sota llicència Creative Commons Reconeixement 2.5 (CC-BY 2.5).
\item Les figures~\ref{fig:diagrama-venn-de-tres} i \ref{fig:tecniques-2} són obres derivades de {\em \href{http://www.texample.net/tikz/examples/venn/}{A Venn diagram with PDF blending}}\footnote{\url{http://www.texample.net/tikz/examples/venn/}} de n'Stefan Kottwitz. 2015. L'obra original es distribueix sota llicència Creative Commons Reconeixement 2.5 (CC-BY 2.5).
\item La figura~\ref{fig:diagrama-arbre-0} és una obra derivada de {\em \href{http://www.texample.net/tikz/examples/probability-tree/}{Probability tree}}\footnote{\url{http://www.texample.net/tikz/examples/probability-tree/}} d'en Kjell Magne Fauske. 2006. L'obra original es distribueix sota llicència Creative Commons Reconeixement 2.5 (CC-BY 2.5).
\end{itemize}
