\input{../preamble/preamble}

\pagestyle{empty}

\begin{document}
\selectlanguage{swedish}
\section*{\centering Agda Vårregns trimschema hösten 2010}

\newlength \firstcolwidth
\setlength \firstcolwidth {12pt}
\newlength \thiscolwidth
\setlength \thiscolwidth {2cm}
\newcommand \ah {\centering\bf} % header
\newcommand \ar {\raggedright\bf} % row starter
\newcommand \ac {\centering}  %content
\newcommand \otoprule {\midrule[\heavyrulewidth]}
\newcommand \tabnl {\mbox{}\\[2\baselineskip]}
\newcommand \mulc [1] {\multicolumn{2}{c|}{#1}} % spanning two 
\newcommand \mulcf [1] {\multicolumn{2}{c}{#1}}  % spanning two for to use at the end. 

\begin{tabular*}{\textwidth}{ c @{\extracolsep{\fill}} p{1.6cm} *{3}{|*{2}{p{\thiscolwidth}}} @{}p{0pt}}
  \toprule
  & &\mulc{\ah Lätt vind}  &  \mulc{\ah Mellanvind} &  \multicolumn{2}{c}{\ah Hård vind} & \mbox{}\\[1.5\baselineskip]
  & &\ah Platt &\ah Vågor &\ah Platt &\ah Vågor &\ah Platt &\ah Vågor & \mbox{}\\
  \otoprule
  \multirow{10}{\firstcolwidth}{
    \begin{sideways}
      \bfseries
      \raggedright
      Storsegel
    \end{sideways}
  } 

  &\ar Häck
  &\mulc{\ac ej satt}
  &\mulc{\ac till bra balans}
  &\mulcf{\ac draget} & \tabnl \cline{2-8}

  &\ar Stor\-fall
  &\ac rynkor i förliket &\ac märken, ej rynkor
  &\mulc{\ac till märket} 
  &\mulcf{\ac till märket} & \tabnl \cline{2-8}
  
  &\ar Skot\-vagn     
  &\mulc{\ac uppe vid bänken} 
  &\ac centralt &\ac nästan mot bänken 
  &\ac långt ner &{\ac högt upp} & \tabnl \cline{2-8}
  
  &\ar Stor\-skot     
  &\mulc{\ac tail-tail synl 50\%} 
  &{\ac i lä \\\ac ?} &{\ac till balans\\\ac ?} 
  &{\ac i lä\\\ac ?} &{\ac\mbox{}\\\ac ?} & \tabnl \cline{2-8}
  
  &\ar Uthal          
  &\ac rynkor 2--3\,cm in &\ac rynkor 4--5\,cm in 
  &\ac till märket &\ac 2--3\,cm in 
  &\mulcf{\ac till märket} & \tabnl \cline{2-8}
  
  &\ar Kick           
  &\mulc{\ac ej satt} 
  &\mulc{\ac löst ansatt} 
  &\ac dragen &\ac mindre dragen & \tabnl \cline{2-8}
  
  &\ar Cun\-ning\-ham 
  &\mulc{\ac ej satt} 
  &\mulc{\ac löst ansatt} 
  &\mulcf{\ac fullt dragen} & \tabnl \otoprule

  \multirow{10}{\firstcolwidth}{
    \begin{sideways}
      Genua
    \end{sideways}
  }
  
  &\ar Genua\-fall 
  &\mulc{\ac kalsånger} 
  &\ac precis ingen kalsång &\ac ? 
  &\mulcf{sträckt} & \tabnl \cline{2-8}
  
  &\ar Skot\-punkt 
  &\ac normal  &\ac 5\,cm fram 
  &\mulc{\ac normal} 
  &\mulcf{5\,cm bak. Alt. yttre skenan} & \tabnl \cline{2-8}
  
  &\ar Genua\-skot 
  &\mulc{\ac lik 10\,cm från spridaren} 
  &\mulc{\ac lik 2--3\,cm från spridaren} 
  &\mulcf{\ac lik 2--3\,cm från spridaren} & \tabnl \otoprule

  \multirow{4}{\firstcolwidth}{\ah \begin{sideways}Segelform\end{sideways}}
  
  &\ar Buk\-pla\-ce\-ring
  &\mulc{\ac centrerad}
  &\mulc{\ac ngt framåt}
  &\ac platt i toppen ngt fram &\ac segla på nedre delen & \tabnl \cline{2-8}

  &\ar Buk\-djup
  &\ac litet djup   &\ac stort djup
  &\ac plant        &\ac stort djup
  &\mulcf{\ac plant, 8-9\,\%} & \tabnl \cline{2-8}
    
  &\ar Twist 
  &\ac invridet             &\ac utvridet
  &\ac lite twist           &\ac mer twist
  &\ac sa toppen faller ut  &\ac faller ut ännu mer & \tabnl \cline{2-8}
  
  &\ar Bom\-läge 
  &\mulc{\ac nära mitten}
  &\mulc{\ac nära mitten}
  &\ac nere i lä &{\ac i lovart} & \tabnl \otoprule

  &\ar Ro\-der\-k\-än\-ning
  & &
  & &
  & & & \tabnl \bottomrule

\end{tabular*}\mypar

Uthalet justerar buken i nederdelen, häckstaget i överdelen.

\end{document}
